Censuur van Brussels Airport

DE GAZET VAN BRUSSEL

DE GAZET VAN, OUVER EN IN ‘T BRUSSELS DIALEKT

numero 72 van 31 ogustus tot 7 september 2008

”WELCOME TO BELGIUM, THE KINGDOM OF OPTIMISM!”

Schuunen titel newo? Ni dui ons oeitgevonne mo wel dui den Belzjen optimistenbond (jaajaa, da bestoêt). Wilde naa wa weite? Dat es gesensureid geweist dui de slummerikke van Brussels Airport (ge muigt Bruxelles National nemi beizege, da zei genoeg).

Den optimistenbond (www.optimistenbond.be) aa planne v√® ‘n affisjekampang in de gruute passageersal van Zo√™vetem, mo dat es vebouje. En wette v√®wa? Oemda “the kingdom of optimism” ne polleteeken ondertuun zaa emme! Ni da waaile na wuld zaain van zoe’n kampagn, mo dat es toch wel straffe kost, z√ęlfs et zwanze zaain ze naa al on’t refuzeire. De firma Decaux dee de reklam in daanen ool reigelt, eit on de prezedent van den optimistenbond lo√™te weite da de direkse van den ajerop√īr gin messaazje aksepteit m√® ne polleteeken of relizjiuizen ondergrond, v√® zoevuil muigelak neuter te blaaive. D’aaigest’affisj es pertang al op de Brusselse trams geweist (in Brussel kunne ze persees ewa mier teige de zwans, mo da wiste me nateurlak al). Mo et strafste van al es da de direkse van den ajerop√īr no daane websaait van den optimistenbond es gon zeen en vont da daane te naaig belzjisist es. Vanaf wannier muige dei peis zoemo desideire wee da wel en wee da ni genoeg Belsj of Vloms of Woilsj es, loit sto√™n Brussels, want dei telle miestal toch ni mei? Da zal sertoe plezeer doon on al dei mense dee in daanen ierekomitaait van daanen bond zitte, gelak as Alain Courtois, Rudy Aernoudt, Alain Hubert, Mark Eyskens of Johan Verminnen.

Waailen emme v√® de direkse van den ajerop√īr e po√™r suggestes v√® uile volgende kampagn:

“Welcome to Zaventem, Airport of the Ridikul”, en ze kunne do zeikerst e po√™r variante baadoon:

“Welcome to Zaventem, Airport zonder Lawaait”, of

“Welcome to Zaventem, Airport woda nuut ginne vleeger krasjt op ‘t leste van de pist”, of nog

“Welcome to Zaventem, Airport woda g’a bagaazjes altaaid derekt weivint”.

As ze da wille, wille men ee op de redakse nog wel zoe e po√™r slog√Ęnskes oeitvinne. DE (vleegende reporters van de) REDAKSE.

PAAST UUK ON DEN ENVIRONNEMENT VUI DA GE DE GAZET AFDRUKT OP PAPEE

Ge kunt alle numeros van de Gazet van Brussel vanaf de gielen ieste konsulteiren op twie websaaits:

1) Ge surft no www.ara-vzw.be en do√™ klikte op de Gazet van Brussel. Ge zee derekt de lest’edeese. Skrolle v√® de rest.

2) Ge kunt uuk surfe no www.variaties.be (dat es de saait van de koepel van de Vlomse dialektsosjetaaite)

Mier info ouver Ara! kunde vinnen op onze websaait www.ara-vzw.be

NEU ABONNEES KUNNEN UILEN ADRES DUIGEIVEN ON rdelathouwer@skynet.be