Dagvluchten

WAARDE REDACTIE

Dagvluchten

Sinds enige tijd kijkt iedereen hier in de dichtbevolkte migrantenbuurt van Laken (rond het Bockstaelplein) om de 5 minuten naar de hemel, omdat een zoveelste vliegtuig op lage hoogte over de daken hangt. Ik weet niet of dit deel uitmaakt van de nachtvluchtenoplossing van minister Schouppe voor Zaventem, in elk geval ik heb nooit zulke totaal onverantwoorde lage dagvluchten boven een dichtbevolkte buurt meegemaakt. Bereid je maar voor: binnenkort rijst er in deze buurt een probleem van ‘dagvluchten’ waar er wel genoeg andere problemen zijn, maar dit probleem er tot voor kort in elk geval niet was. Tenzij de minister ervan uitgaat dat de mensen in zo’n buurt stukken onmondiger zijn dan de Zaventemse middenklasse. Hij zou zich echter kunnen vergissen.

Johan Leman (Brussel)

13-05-2008