Lezersbrief Zaventem Geluidsnormen

ZAVENTEM

Geluidsnormen

Emiel Vareman – Meise

Minister Kris Peeters stelt voor om het aantal nachtvluchten van 25.000 te reduceren tot 16.000 vanaf 2009. Dit is een goed initiatief, maar als eerste actie zou hij de geluidsnormen rond alle luchthavens (niet alleen Zaventem) moeten gelijk maken aan deze van het Brusselse gewest. De nachtperiode zou moeten verlengd worden tot zeven uur, zoals op Europees niveau vastgesteld is. Het verminderen van de geluidsquota van 12 tot 8 brengt geen zoden aan den dijk. Het grootste aantal nachtvluchten gebeurt reeds met vliegtuigen met een geluidsquotum lager dan 4. Stille vliegtuigen bestaan niet: als ze je niet wakker maken, dan houden ze je wel wakker. Ten derde zou hij moeten ijveren voor een degelijke spreiding van het gebruik van zowel de banen als de gevlogen routes.

Het Volk
26 april 2007