« Luchtvaartactiviteiten Zaventem zullen stagneren of afnemen » (AOC)

(Belga) Door de beslissing van de Raad van State over de Brusselse geluidsnormen zullen de activiteiten op de luchthaven van Zaventem stagneren of zelfs verminderen. « En dat zal uiteraard banen kosten », zegt Patrick Hereng van het Airline Operators Committee (AOC). Dat is een groepering van zestig luchtvaartmaatschappijen die actief zijn op Zaventem.

Volgens Hereng heeft de beslissing tot gevolg dat bepaalde maatschappijen zullen kiezen voor andere luchthavens. « Anderen zullen hun frequentie niet opdrijven of terugschroeven. Zij die van plan waren naar Zaventem te komen, zoals een grote Chinese maatschappij, zullen nog twee keer nadenken voor ze dat effectief doen. Dit gaat banen kosten. Vergeet intussen niet dat Zaventem direct en indirect voor 60.000 jobs zorgt », luidt het. Het AOC noemt de Brusselse geluidsnormen onrealistisch en was daarom samen met BIAC en DHL naar de Raad van State gestapt. Het AOC laat haar advocaten nu onderzoeken of het nog andere stappen kan ondernemen. (kva)