Interview Charles Picqué

Vijftien oktober, tegen dan moet federaal minister van Mobiliteit Renaat Landuyt (SP.A) een luchthavenakkoord vinden.
Na die datum zal de Brusselse regering voor elke inbreuk 25.000 euro eisen.
Dat laat minister-president Charles Picqué (SP) in De Tijd weten.

De Brusselse SP stelde zich vorige week soepelder op als het over vliegtuigroutes over de hoofdstad ging. Maar een akkoord mag niet te lang uitblijven, zo laat Picqué in De Tijd weten. Hij wil dat er tegen uiterlijk 15 oktober een akkoord is over de luchthaven.

Na die datum zal hij bij elke inbreuk op de Brusselse geluidsnormen een dwangsom opeisen van 25.000 euro. Hij verwijst daarvoor ook naar het arrest van het Hof van Beroep dat het Brussels Gewest de mogelijkheid geeft de federale regering dwangsommen op te leggen.

Picqué laat evenwel weten dat het Overlegcomité van deze woensdag te vroeg komt voor een akkoord. Maar tegen het einde van de week moet er volgens de minister-president met Vlaanderen een akkoord op tafel liggen dat hij samen met zijn collega Leterme aan Landuyt kan voorstellen