Nervositeit bij actiegroepen neemt toe

Brussel
Tegen 15 oktober moet federaal mobiliteitsminister Renaat Landuyt (SP.A) een nieuw luchthavenakkoord vinden. Dat doet de nervositeit bij de verscheidene actiegroepen gevoelig toenemen, vooral omdat Landuyt niet met hen rond de tafel wil zitten.

«Hij praat nochtans wel met de mensen uit de Noordrand», zegt Eric Everaert van Zone-S uit Steenokkerzeel boos. «Uit goede bron weten we dat Landuyt dinsdag een persconferentie geeft over nieuw verkeerseducatief boek, en dat daarbij ook Eric Tamboryn aanwezig zal zijn, de voorzitter van actiegroep Daedalus! Tamboryn is directeur van de uitgeverij van het boek. Tijdens de vele vergaderingen over verkeersveiligheid hebben ze vast ook wel over de luchthaven gepraat», klinkt het.

Bij Landuyt blazen ze de complottheorie weg. «De uitgeverij heeft de minister uitgenodigd op de voorstelling van het boek, maar hij heeft daarover nooit vergaderd», bezweert de persdienst. «Hij zal er trouwens morgen ook niet bij zijn: hij heeft het te druk. De minister praat niet met actiecomités om neutraal te kunnen oordelen. Alle klachten kunnen ze kwijt bij de ombudsman.»

Ook Tamboryn ontkent. «Ik kan mijn werk op de uitgeverij én mijn persoonlijke acties over vliegtuigoverlast uitstekend uit elkaar houden.» (CL)

Het Laatste Nieuws