,,Somers creëert politiek probleem »

Het rentree-interview met VLD-voorzitter Bart Somers in onze krant van dinsdag is minister Bert Anciaux (Spirit) in het verkeerde keelgat geschoten. ,,Somers doet alsof er een link tussen nachtvluchten en extra banen en economische groei bestaat. Dat is niet het geval. En ik kan het weten. »

Alvorens opnieuw minister van Cultuur in de Vlaamse regering te worden, was Bert Anciaux federaal in de weer met de nachtvluchten. Het steekt de Spirit-minister dat VLD-voorzitter Somers blijkbaar geen weet heeft van wat, ook met de liberale ministers, in de schoot van de Vlaamse regering is afgesproken. ,,Er komen minder nachtvluchten en na 2008 wordt het volume van DHL niet heropgevuld », zegt Anciaux ferm.

,,Ik vind het heel erg dat Somers nu doet alsof alleen de VLD bezorgd is om banen. Terwijl hij verdomd goed hoort te weten dat de Vlaamse regering met man en macht aan haalbare groeiscenario’s voor Zaventem werkt, zonder nog meer lawaai ‘s nachts. Ja, Somers heeft een politiek probleem gecreëerd. » (MDa)

mda

Het Nieuwsblad,

© 2005 Vlaamse Uitgeversmaatschappij n.v