Anciaux wil halvering aantal nachtvluchten

Vlaams minister voor Brusselse Aangelegenheden Bert Anciaux (Spirit) wil minstens een halvering van het aantal nachtvluchten vanop de luchthaven in Zaventem. Anciaux haalt daarmee uit naar VLD-voorzitter Bart Somers.

VLD-voorzitter Bart Somers liet deze week weten dat zijn partij geen voorstander is van een automatische daling van het aantal nachtvluchten na het vertrek van koerierbedrijf DHL in 2008. Voor de VLD is de luchthaven daarvoor economisch te belangrijk.

Vlaams minister Anciaux volgt deze redenering niet en wil minstens een halvering van het aantal nachtvluchten. Eerder stelde ook Vlaams milieuminister Kris Peeters (CD&V) al een vermindering van het aantal vluchten voor om uit de impasse rond het vliegtuiglawaai van de luchthaven te geraken.

Anciaux noemt het waanzin om na 2008 nog vast te houden aan het plafond van 25.000 nachtvluchten per jaar. Daarbij bestaat er, volgens Anciaux, al een akkoord voor een forse vermindering van het aantal nachtvluchten in de Vlaamse regering.