Gemeente dient motie in over nachtvluchten

Het college heeft woensdagochtend haar eisen in verband met het spreidingsplan voor de luchthaven overhandigd aan premier Guy Verhofstadt (VLD). Sinds de Oostrand gelijk kreeg van de rechter over het gebruik van baan 02, vliegen er weer meer vliegtuigen boven Schaarbeek en dat zint de burgemeester en schepenen van Schaarbeek niet. Schepen van Stedenbouw Christine Smeysters (Ecolo) en schepen van Bevolking Bernard Guillaume (MR) stelden een motie op en die werd goedgekeurd door de gemeenteraad. In de motie, die werd overhandigd aan Verhofstadt, vraagt de gemeente Schaarbeek om het spreidingsplan zoals het werd uitgetekend door voormalig verkeersminister Bert Anciaux (Spirit), terug in te trekken.

De motie vraagt ook om rekening te houden met het aantal overvlogen inwoners en een neutrale commissie die het lawaai registreert. Die komt er. Want net als de Vlaamse regering keurde ook de Brusselse de oprichting van de commissie die een geluidskadaster moet uitwerken goed.

Het Laatste Nieuws