Air Libre reageert op uitspraken minister Landuyt

De Brusselse actiegroep Bruxelles Air Libre is niet te spreken over de uitspraak van minister van Mobiliteit Renaat Landuyt (SP.A). Die stelde de vakbonden op de luchthaven voor om zelf een rechtzaak aan te spannen voor het recht op werk.

Minister Landuyt riep afgelopen weekend de vakbonden op de luchthaven van Zaventem op om van zich te laten horen. Volgens de minister gaat er momenteel te veel aandacht naar het probleem van de omwonenden die lijden onder de geluidsoverlast van de vliegtuigen en niet naar de werkgelegenheid op de luchthaven.

Volgens de actiegroep Bruxelles Air Libre kunnen die uitspraken van de minister niet. « We denken dat het (de uitspraken van minister Landuyt, red.) zeker een verharding van de posities teweeg zal brengen omdat het niet kan dat hij de groepen mensen die betrokken zijn bij dit dossier tegen elkaar opzet, » zegt Maurice Seewald van Bruxelles Air Libre over minister Landuyt. Volgens de actiegroep moet de minister een duurzame oplossing zoeken en niet de mensen nog meer tegen elkaar opzetten.

De actiegroep vindt hetgeen minister Landuyt doet nefast voor het imago van de luchthaven ten opzichte van potentiële investeerders. « Moest er een degelijke aanpak zijn geweest van bij het begin, dan zou het imago van de luchthaven geen enkele schade opgelopen hebben. Vandaag is dat echter wel zo en zitten we in een negatieve situatie waarbij iemand als de Chinese luchtvaartmaatschappij Hainan Airlines verantwoording vraagt bij minister Verhofstadt, » aldus Seewald.