Omwonenden starten rechtszaak voor sluiting luchthaven Charleroi

(Belga) Zesentwintig omwonenden van de luchthaven van Charleroi trekken opnieuw in de aanval tegen de uitbater van die luchthaven (BSCA). Ze kondigen aan dat ze deze week nog een dagvaarding zullen indienen met als doel de – op zijn minst tijdelijke – sluiting van de luchthaven, omdat die niet zou beschikken over een door de federale overheid goedgekeurde exploitatievergunning voor de infrastructuur.

De advocaat van de omwonenden had aan minister van Mobiliteit Renaat Landuyt gevraagd of de luchthaven over de nodige vergunningen beschikt, zoals een kb uit 1954 voorziet. De minister moest bekennen dat dat niet zo is. Daarom vragen de omwonenden nu dat de minister de nodige administratieve maatregelen neemt. Aangezien de luchthaven niet over de nodige vergunning beschikt, stellen de klagers dat alle vliegbewegingen vanop de luchthaven moeten verboden worden. « Slechts enkele onverbeterlijke omwonenden proberen met alle mogelijke middelen onze activiteiten te blokkeren, terwijl wij toch een economische speler zijn met 700 werknemers die dagelijks 5.000 à 6.000 reizigers vervoert », reageert luchthavenexploitant BSCA. (ful) (Belga)