Anciaux verandert spreidingsplan niet

ZAVENTEM Het spreidingsplan voor de nachtvluchten vanop Zaventem verandert niet. Het wordt wel beter uitgevoerd omdat de wind voortaan minder zal bepalen waar vliegtuigen mogen opstijgen of landen. Dat belooft de federale Mobiliteitsminister, Bert Anciaux (SP.A-Spirit). Dat het spreidingsplan de voorbije weken niet optimaal gewerkt heeft, komt door de sterke noorderwind.

,,Daardoor werden sommige zones, zoals Steenokkerzeel, Erps-Kwerps en de Oostrand, meer overvlogen dan gepland », zegt de minister. Daarmee reageert Anciaux op de uitspraken van acht actiecomités uit de Oostrand, die maandag zeiden dat meer mensen last hebben van vlieglawaai sinds de invoering van het spreidingsplan.

,,Vroeger was onze windnorm strenger dan de internationale », zegt Anciaux. ,,Na een veiligheidsonderzoek hebben we besloten terug te keren naar de internationale norm, waardoor de invloed van de wind bij het landen en opstijgen kleiner wordt.

(dwl)

© 2004 Vlaamse Uitgeversmaatschappij NV