Croissance, toujours plus de la croissance

Notre commentaire : Croissance = plus de bruit (et de pollution) > Quand on lit dans le journal que la commune de Lokeren vient d’interdire aux camionnettes des glaciers de jouer leur petite musique en soirĂ©e, suite Ă  des plaintes d’habitants incommodĂ©s…. Et qu’à Aalter un restaurateur est condamnĂ© Ă  54.000 euros de dĂ©dommagements  pour troubles de voisinage, il organisait des fĂȘtes de communion …..

Feist: ‘Investeringsplan van 1 miljard euro voor luchthaven bevestigd’

Arnaud Feist, de CEO van Brussels Airport, is niet verbaasd dat het Canadese pensioenfonds OTPP, de grootste aandeelhouder van de luchthaven, zijn vertrouwen ook na de aanslagen behoudt. Bovendien werd het meerjareninvesteringsplan van 1 miljard euro voor de luchthaven bevestigd.

« We hebben heel veel steun gekregen van onze aandeelhouders, zowel de private (met naast OTPP ook de Australische investeringsbank Macquarie) als de publieke (Belgische staat) », zegt Feist in Toronto.

« Onmiddellijk na de aanslagen hebben zij hun volledige steun bevestigd. ‘Doe wat je moet doen’, zeiden ze, zonder verder enige druk te zetten », aldus Feist.

Daarbij werd ook het investeringsplan van 1 miljard euro voor de komende jaren bevestigd. Het investeringsplan omvat onder meer een vernieuwing van de vertrekhal (« terminal of the future ») en de bouw van de pieruitbreiding Pier A West. Feist verwacht dat die uitbreiding nodig zal zijn tegen 2022-2023.

De aanslagen van 22 maart hebben niets veranderd aan het groeipotentieel van Brussels Airport volgens de Canadese investeerder. « Alles wat we graag hebben aan de luchthaven, is nog altijd aanwezig », zo zegt het Ontario Teachers’ Pension Plan (OTPP). Het Canadese pensioenfonds is met een belang van 39 procent de grootste aandeelhouder van de luchthaven.

« De voorbije drie jaren waren geweldig voor de luchthaven », zegt Luke Bugeja, die namens het pensioenfonds in de raad van bestuur zit van Brussels Airport. « Door de verschrikkelijke aanslagen is nu even de pauzeknop ingeduwd, maar we zijn ervan overtuigd dat eens de negatieve gevolgen voorbij zijn, er opnieuw groei zal volgen. » Hij benadrukt dat Brussels Airport tot nu toe altijd aan de verwachtingen heeft voldaan.