L’aéroport fait de la concurrence à la Région bruxelloise !


 Notre Commentaire : Monsieur Feist planifie de nouveaux bureaux autour de l’aéroport, un hôtel et même un centre de conférence pour concurrencer celui qui doit se construire au Heysel.

 Il n’est donc vraiment pas décidé à réfléchir à une certaine délocalisation….que du contraire !

brusselnieuws.be
14/07/2015

Brussels Airport plant groot kantorenpark op luchthaven

Brussels Airport plant de komende jaren extra kantoren in de buurt van de luchthaventerminal. Naast die terminal wordt nu al een nieuw kantoorgebouw gebouwd.

bureau zaventem

 

 

Het Gatewaykantoorgebouw verrijst nu al op Brussels Airport (© Jaspers-Eyers Architects)

Arnaud Feist, CEO van Brussels Airport, denkt aan 300.000 tot 400.000 vierkante meter extra kantoorruimte in de komende 15 à 20 jaar. Dat zegt hij in De Tijd. Het Gewestelijk Ruimtelijk Uitvoeringsplan voor de regio voorziet in die mogelijkheid.

Zo moeten er volgens Feist kantoren, logistieke bedrijven, hotels en zelfs een conferentiecentrum komen. Grootste troef is de nabijheid van de luchthaven, maar ook het sterk uitgebouwde openbaar vervoer is een voordeel.

Voor de inplanting van de nieuwe kantoorgebouwen denkt Feist onder meer aan de omgeving achter de parkeertorens en het Sheratonhotel. Het plan voor de vastgoedontwikkeling rond de luchthaven moet eind dit jaar klaar zijn.

KPMG Naast de vertrekterminal op Brussels Airport verrijst vandaag al het Gatewaygebouw, met Deloitte als huurder. Concurrent KPMG kondigde zopas zijn verhuizing aan naar het nog te bouwen Passportgebouw. Dat komt tussen Gateway en de VIP-terminal.

Het is nog niet duidelijk wat de invloed van al die vastgoedprojecten is op de grote leegstand in de buurt. In kantorenparken zoals Keiberg in Diegem en Corporate Village in Zaventem staat nu al meer dan 20 procent van de gebouwen leeg.