Email van 1 augustus van een Brusselse Laken (Heizel)

Ik ben geboren en getogen in Laeken. Wij waren voor de komst van Mevrouw Durand redelijk gespaard door het luchtverkeer.
Toen mevrouw Durand minister werd kwam daar grote verandering . Ze stuurde niet alleen de vliegtuigen de Noordrand maar een groot deel van Laeken werd dag en nacht overvlogen. Minister Anciaux bracht hierin geen enkele beterschap in tegendeel.

We moesten wachten op ( ik denk )minister Schoupe om de « oude » routes te herstellen die zich baseerde op de wind. Het werd weer rustig boven Laeken.
Sinds minister Wathelet er zich mee bemoeit ( om weer de oostrand te sparen) is het niet meer uit te houden. Nochthans wonen wij volgens de ombudsman van de vlieghaven op 3 km van de kanaalroute en 4 km van de ringroute.

Nochtans worden wij pal boven ons dak overvlogen. Overdag, s’nachts weekeinde
 Met het blote oog herken ik de vliegtuigmaatschappijen.
De Heizel is dichtbevolkt met 2 ziekenhuizen ( Brugmann, UZ Jette) 2 colleges en een heleboel scholen.

De bevolking van het Noordwesten heeft een armere bevolking dan deze van Oostrand en het zuiden van Brussel wij hebben geen comitĂ©s die voor de bevolking opkomt, dus kan en word er geen druk gezet op politiekers zoals dat in “rijkere” gemeenten gebeurd.

Men heeft nu beslist om de kanaalroute en de twee routes die een bocht naar links maken niet meer te gebruiken.
men stelt de Ikea route en ringroute voor.
dus zullen wij de Brusselaars in het noorden weer het dupe zijn in de jaren 70 liep ik stage in dat de oostrand ( kraainem, wezembeek) ik zou er nooit gaan, het was toen al druk overvlogen , waarom ga je daar dan bouwen/wonen ? Het is net zoals diegene die naast een autoweg wonen en daar na een geluidscherm eisen.

Dus AUB vergeet het heizelplateau niet AUB