Kris Peeters over geluidsboetes: ‘Stop de pingpongspelletjes’

Notre commentaire : Pour Kris Peeters c’est le marchĂ© (les compagnies aĂ©riennes) et non le politique qui doit dicter la loi.
La santĂ© publique doit s’effacer devant les avantages Ă©conomiques que la Flandre tire de l’aĂ©roport national.

Inacceptable.

 

brusselnieuws.be
13 augustus 2012

Kris Peeters over geluidsboetes: ‘Stop de pingpongspelletjes’

De Vlaamse regering vraagt aan de federale en Brusselse overheid om een oplossing te zoeken voor de geluidsboetes op Brussels Airport. Volgens Vlaams minister-president Kris Peeters kan ons land het zich niet veroorloven om luchtvaartmaatschappijen te verliezen.

De CEO van Brussels Airport luidde dit weekend de alarmbel. Arnaud Feist waarschuwde ervoor dat een aantal luchtvaartmaatschappijen op het punt staan de nationale luchthaven de rug toe te keren door de geluidsboetes die ze van het Brussels Gewest krijgen opgelegd, terwijl ze toch volgens de instructies van Belgocontrol landen. De boetes bedragen enkele duizenden tot tienduizenden euro’s.

Vlaams minister-president Peeters stak dit weekend hierover zijn ongenoegen niet onder stoelen of banken. In Het Nieuwsblad eist hij dat de federale en Brusselse overheid stoppen met hun spelletje pingpong. ‘De luchthaven van Zaventem is een economische poort die heel belangrijk is voor Vlaanderen. Zowel staatssecretaris voor Mobiliteit Melchior Wathelet (CDH) als Brussels minister voor Leefmilie Evelyne Huytebroeck (Ecolo) dragen een zeer zware verantwoordelijkheid’, meent Peeter