Gewest wil milieueffectenstudie over lagekostenterminal

maandag 30 maart 2009

Gewest wil milieueffectenstudie over lagekostenterminal –
Op Zaventem wordt gewerkt aan de lagekostenterminal, in een oude Sabenaterminal.

Vijf Brusselse gemeentebesturen gaan Brussels Airport Company voor de rechter slepen. De Brusselse regering steunt het protest. Aan het woord: burgemeester Didier Gosuin (FDF) van Oudergem en Brussels minister van Leefmilieu Evelyne Huytebroeck (Ecolo)

Het Brussels Gewest wil een milieueffectenstudie over de lagekostenterminal op Brussels Airport. Die terminal moet voor het eind van dit jaar de deuren openen. De werkzaamheden zijn al van start gegaan, ondanks het ontbreken van een bouwvergunning en een milieueffectenrapport. Volgens Brussels Airport zijn beide documenten niet nodig.

De werkzaamheden voor de lagekostenterminal op Brussels Airport zijn wel degelijk aan de gang, zij het achter gesloten deuren. In een eerste fase verbouwt BAC een oude Sabenaterminal. Renovatie dus en daar is geen vergunning voor nodig, zegt de luchthavenuitbater.

Volgens burgemeester Didier Gosuin (FDF) van Oudergem klopt dat niet. De luchthaven van Bierset heeft voor een gelijkaardige ingreep immers wel een vergunning moeten aanvragen. Dat werd opgelegd door een Europees arrest, aldus Gosuin.

Vijf Brusselse gemeenten (Evere, Oudergem, Schaarbeek, Sint-Lambrechts-Woluwe en Sint-Pieters-Woluwe) stappen nu naar de rechter omdat ze door de komst van de terminal voor een opstoot van lawaaihinder vrezen en een milieueffectenstudie eisen.

© FM Brussel

http://www.brusselnieuws.be/artikels/stadsnieuws/gewest-wil-milieueffectenstudie-over-lagekostenterminal-zaventem/?searchterm=low-cost