Teller geluidsboetes staat op 25 miljoen euro

Brussel – De dwangsommen die de federale regering moet betalen voor de geluidsoverlast vanop Brussels Airport lopen nu al op tot 25 miljoen euro. Dat heeft uittredend federaal minister van Mobiliteit Renaat Landuyt (SP.A) laten weten.

In mei van dit jaar besliste de rechter dat een aantal bewonersgroepen rond de luchthaven van Zaventem boetes mogen eisen van de federale regering voor elke overtreding van de Brusselse geluidsnormen. Per overtreding moet een boete van vijfduizend euro betaald worden.

De teller staat ondertussen al op 25 miljoen euro. Federaal minister Landuyt heeft al vaker herhaald dat hij onmogelijk aan alle gerechtelijke uitspraken gevolg kan geven omdat ze elkaar tegenspreken en er bijgevolg geen enkel vliegtuig nog zou kunnen opstijgen of landen op Brussels Airport.

En dat bedrag zal nog stijgen want zolang er geen nieuwe federale regering is, valt er ook geen beslissing in het nijpende dossier over de geluidsoverlast door vliegtuigen boven Zaventem.

© FM Brussel – www.brusselnieuws.be – vrijdag 21 september 2007