geen toeslagen meer op goedkope vliegtickets

Vanaf 1 januari geen toeslagen meer op goedkope vliegtickets
Luchtvaartmaatschappijen mogen vanaf volgend jaar geen reclame meer maken voor goedkope tickets waar achteraf nog allerlei taksen, toeslagen en reservatiekosten bijkomen.

Het Europees Parlement keurt vandaag een reeks voorstellen goed waardoor maatschappijen voortaan altijd de volledige prijs van een ticket moeten vermelden. Vanaf 1 januari 2008 mogen vliegmaatschappijen enkel nog adverteren met de volledige ticketprijzen, ĂĄlle kosten en toeslagen inbegrepen.

Ook wie tickets boekt op het internet moet meteen het totale kostenplaatje te zien krijgen. « Hiermee komt een einde aan de ondoorzichtige en vaak misleidende stuntprijzen van lagekostenmaatschappijen », zegt Europarlementslid Saïd El Khadraoui (sp.a).