De Lijn opent 2 nieuwe buslijnen naar luchthaven

Melsbroek – Vlaams minister van Werk Frank Vandenbroucke (SP.A) en minister van Mobiliteit Kathleen Van Brempt (SP.A) hebben vanmiddag in Melsbroek twee nieuwe buslijnen naar de luchthaven officieel gelanceerd. Het is het tweede en derde traject van de Vlaamse vervoersmaatschappij De Lijn naar de luchthaven.

Lijn 682 is een nieuwe rechtstreekse lijn die rijdt vanuit Mechelen naar de tewerkstellingszones van Zaventem-luchthaven en cargo. De lijn bedient onder meer de gemeenten Zemst en Steenokkerzeel. Daarnaast wordt het weekaanbod op de lijn 272 verstevigd: deze buslijn verbindt Brussel-Noord met de bedrijvenzone Keiberg en de luchthaven.

De eerste buslijn richting luchthaven ging op 2 oktober van start. Ze verbindt Leuven met de tewerkstellingszones van Zaventem en is nu al een groot succes: per weekdag maken zo’n 1.050 mensen gebruik van de lijn.

De lijnen maken allemaal deel uit van het START-plan van de Vlaamse regering om de luchthavenregio economisch uit te bouwen.

© FM Brussel

[http://www.brusselnieuws.be->http://www.brusselnieuws.be]