Gosuin klaagt staat aan in Zaventem-dossier

Brussel – De Burgemeester van Oudergem en MR-parlementslid Didier Gosuin dient klacht in bij de Europese Commissie in het dossier rond de luchthaven van Zaventem. Hij zegt dat Belgie het communautair recht inzake de geluidsoverlast niet respecteert.

Het gaat om een Europese richtlijn die in 2004 al had moeten omgezet zijn. Dat gebeurde wel door de deelstaten maar nog niet door de federale staat. Volgens Gosuin moet de staat verplicht worden zich aan te passen aan de Europese normen.

De luchthaven van Zaventem is een van de enige luchthavens ter wereld waar er geen onafhankelijke controles worden uitgevoerd en sancties worden gegeven bij het overtreden van de normen, zegt hij.

Gosuin rekent er niet op dat zijn klacht een oplossing zal versnellen, maar zegt dat het de positie van Brussel in het dossier verstevigt.

uit [www.brusselnieuws.be->http://www.brusselnieuws.be ]