Gemeente stemt motie tegen spreidingsplan

Zaventem

De gemeenteraad heeft unaniem een motie goedgekeurd waarmee ze zich verzet tegen het nieuwe spreidingsplan van minister van Mobiliteit Renaat Landuyt (SP.A). Volgens alle politieke fracties is er geen sprake van een billijke spreiding van de hinder en worden Sterrebeek en het centrum van Zaventem hiermee zwaar overbelast. «De gemeenteraad roept minister Landuyt op om zijn beslissing te herzien waarbij een tijdschema wordt vooropgesteld. Hiermee wordt een concentratie tijdens het weekend boven bepaalde zones absoluut vermeden en worden voor elke zone ‘rustpauzes’ ingebouwd», klinkt de motie. (GRL)

26-04-2006

nota Air Libre :

Zaventem, waarvan de burgemeester er altijd voor gezorgd heeft dat het dorp niet overvlogen wordt ondanks dat ze een soortgelijke ligging kent als Diegem kan beter een motie indienen tegen de nachtvluchten ipv te vragen de lasten over anderen te blijven sturen. Eerlijk en integer is anders.