La Flandre découvre que BIAC dispose de privilèges

C’est en essayant de mettre son plan de développement START en application, que la Flandre découvre que Macquarie à obtenu des privilèges exceptionnels lors de son rachat des parts de l’Etat dans la s.a. BIAC. C’est pourtant son ministre Vandelanotte qui avait estimé qu’il n’était pas prudent de rendre ce contrat public, en réponse à une question parlementaire qu’Air libre avait fait poser. Dommage que les ministres flamands ne consultent pas plus régulièrement notre site, ils seraient mieux informés.

De Tijd
(…) Zaventem is belangrijk voor de Vlaamse regering. Meer jobs in de luchthavenregio creëren is na anderhalf jaar Vlaamse regering nog steeds het enige project waarvan Leterme heeft gezegd dat de kiezer hem erop mag afrekenen. Een budget van 40 tot 50 miljoen euro uittrekken is nodig, zegt de minister-president. Via publiek-private samenwerking (PPS) in de luchthaven investeren is namelijk moeilijker gebleken dan verwacht. Niet alleen is zowel de Vlaamse als de federale overheid erbij betrokken, maar er waren ook problemen met Macquarie. Toen de Australische zakenbank eigenaar werd van de luchthavenuitbater BIAC, heeft ze van de federale regering garanties gekregen. Daardoor is het voor andere privé-bedrijven moeilijker geworden om op een rendabele manier in een PPS-project voor Zaventem te stappen. (…)