De Brusselse regering vraagt aan de federale regering een duidelijk standpunt in het dossier van de vliegtuiglawaai door de luchthaven van Zaventem.

Brussel vindt de jongste voorstellen van federaal minister van Mobiliteit Landuyt onaanvaardbaar en wil weten of de volledige federale regering achter die voorstellen staat.

Minister Landuyt neemt onder meer het Vlaamse voorstel over om op zaterdagmiddag en zaterdagavond startbaan 25L te gebruiken. Brussel vindt dat onveilig en onrealistisch. Ook Belgocontrol had daar eerder al vragen bij gesteld maar Vlaams minister Kris Peeters (CD&V) liet na een technische vergadering met Belgocontrol weten dat die laatste dat technisch haalbaar achtte.

De onderhandelingen over een nieuw spreidingsplan liggen momenteel stil nadat de laatste gesprekken van eind oktober op niets uitdraaiden. Minister Landuyt stuurde het Vlaamse en Brusselse Gewest ondertussen een brief met de vraag om de onderhandelingen zo snel mogelijk te hervatten.