Landuyt is boos wegens dwangsom Zaventem

Minister van Mobiliteit Renaat Landuyt vindt dat de omstreden dwarse landingsbaan op de luchthaven van Zaventem terecht wordt gebruikt. Eerder had het Brusselse hof van beroep daar anders over geoordeeld.

In maart bepaalde het Brusselse hof van beroep in Brussel dat de dwarse landingsbaan in Zaventem niet meer mag worden gebruikt. Het hof ging daarmee in om eisen van omwonenden die vonden dat dat te veel lawaaihinder veroorzaakte.

Een groep van omwonenden heeft minister van Verkeer Landuyt nu een bevelschrift overhandigd voor de betaling van een dwangsom. Volgens hen is het verbod van de rechtbank nu al 90 keer overtreden, vooral ‘s nachts en tijdens het weekend.

Minister Landuyt is niet te spreken over de actie. Hij merkt op dat de dwarse landingsbaan nu net gesloten is voor werken. De regering wil de zaak nu buiten de rechtbank houden en volgens hem komen de klagende buurtbewoners net nu aanzetten om dwangsommen te innen.