,,Zaventem is regeringscrisis waard » (JEAN-MARIE DEDECKER)

,,We moeten Brussel dwingen nachtvluchten toe te laten. » Jean-Marie Dedecker (VLD) heeft gisteren daarom in de Senaat een wetsvoorstel ingediend. ,,Willen ze niet, dan moet de federale regering de geldkraan voor Brussel dichtdraaien. Desnoods is Zaventem een regeringscrisis waard. » Dedecker kan niet langer zwijgen in het nachtvluchten-gekibbel. ,,Er staan minstens 20.000 jobs op het spel omdat Brussel die idiote geluidsnorm blijft hanteren. Een vliegtuig maakt het minst lawaai als het rechtdoor kan opstijgen. Rechtdoor opstijgen betekent: over Brussel in minstens 60 procent van de gevallen. »Mobiliteitsminister Landuyt was gisteravond dan weer on speaking terms’ met de Brusselse regering van Charles Picqué. Dedecker laat ook in Oostende van zich spreken: ,,Schaf de gemeenteraad af. » (FRP)

fmi

Het Nieuwsblad,

© 2005 Vlaamse Uitgeversmaatschappij n.v.