Gebakkelei rond Zaventem nefast voor onze reputatie »

BRUSSEL – Alle heisa rond Zaventem moet dringend stoppen. Het is nefast voor onze internationale reputatie. Dat heeft Kamervoorzitter Herman De Croo gezegd in De Zevende Dag.

« Eerst was er DHL, dan was er B-H-V en nu is er Zaventem. Het moet stoppen », vindt Kamervoorzitter Herman De Croo. « We zijn verkeerd bezig. Door te spreken over een afbouw van Zaventem geven we een signaal dat gevolgen zal hebben voor Vlaanderen en Brussel, kortom voor België. We zijn te ver gegaan. We zijn bezig met de reputatie van onze gewesten en gemeenschappen teniet te doen. » Een nieuwe luchthaven is onbespreekbaar, vindt De Croo.

Eerder al was ook VLD-voorzitter Bart Somers erg duidelijk over het probleem van de luchthaven. « Als Vlaanderen, het Brusselse Gewest en de federale regering geen consensus vinden over de problematiek van het vliegtuiglawaai rond Zaventem, moeten we overwegen om de bevoegdheid over de geluidsnormen opnieuw aan het federale niveau te geven. We hebben geen maanden tijd meer. Ofwel komt er een consensus tussen Brussel, Vlaanderen en de federale regering, ofwel moeten we de geluidsnormen opnieuw federaliseren. »

DDP

Gazet van Antwerpen