Breidt pakjesbedrijf DHL nu toch uit in Zaventem?

ZAVENTEM «DHL heeft toch plannen om uit te breiden in Zaventem. Het bedrijf wil een centraal dispatchingcentrum voor België oprichten, naast de nationale luchthaven.» Een dolgelukkige Zaventemse burgemeester Francis Vermeiren (VLD) stuurde het bericht afgelopen weekend de wereld in, want het nieuwe centrum zou 600 nieuwe banen opleveren. DHL echter, ontkent het hele plan.

LAGAST CEDRIC;

Het nieuws kwam erg onverwacht, want vorig jaar nog besliste DHL dat ze tegen 2008 haar activiteiten naar het Duitse Leipzig verhuist. Het verhaal van Vermeiren werd dan ook snel door DHL ontkend. «Wij hebben geen plannen om onze Belgische activiteiten te centraliseren op de luchthaven, zoals Vermeiren vertelt», reageerde commercieel directeur Xavier de Buck. «We kunnen ook geen uitspraken doen over jobs, want het hele project bestaat niet. Geen idee waar Vermeiren dat haalt.»

«Het is wel waar», repliceerde op zijn beurt weer een boze burgemeester Vermeiren. «Ik ben benaderd door vertegenwoordigers die in naam van DHL onderhandelen. Er zijn gesprekken geweest, ik heb de plannen gezien, ik weet waar ze het centrum willen inplanten. Dat DHL alles ontkent, begrijp ik. Ze kunnen niet anders uit strategische reden tegenover het personeel.»

ALLEBEI GELIJK?

Vakbondsman Lode Verschingel (LBC) vermoedt dat beide partijen kunnen gelijk hebben. «Het Europese sorteercentrum komt in Leipzig, en die activiteiten verdwijnen uit Zaventem», vertelt Verschingel. «Maar daarnaast is er een DHL-koeriersbedrijf, dat in ons land pakjes ronddeelt. Omdat DHL de laatste tijd een aantal andere expressbedrijven heeft opgekocht, moet ze nu op zoek naar een nieuwe loods om alle magazijnen te integreren. Dat zou dat centrum wel eens kunnen zijn.» (CL)

Het Laatste Nieuws,

© 2005 Aurex n.v.