Federaal minister van Mobiliteit Renaat Landuyt (SP.A) ontkent dat de Noordrand extra overlast te verduren krijgt na de aanpassingen aan het spreidingsplan het afgelopen weekend.

Maandag haalde de actiegroep Daedulus uit de Noordrand zwaar uit naar de aanpassingen aan het spreidingsplan. Die aanpassingen zouden volgens het actiecomité vooral de Franstaligen in de Oostrand ten goede komen.

Volgens minister Landuyt kloppen die aantijgingen echter niet. « Als er al een verschil zou zijn, moet dat gezocht worden zaterdag namiddag voor de gemeente Diegem. We waken er voortdurend over dat de Noordrand niet extra belast wordt. »

De minister zegt wel dat er evenwichtige criteria vastgelegd moeten worden voor de luchthaven. « Wat we nu zeer graag willen is dat het parlement, alle vertegenwoordigers over het hele land, de criteria bepalen om een evenwicht te vinden tussen de gezondheid van de omwonenden en het voortbestaan van de luchthaven. »