Bex vreest vluchten boven Leuven

Vlaams volksvertegenwoordiger Jos Bex (Spirit) waarschuwt in een mededeling dat het spreidingsplan van vluchten boven de luchthaven van Zaventem aan het evolueren is naar ,,een Heathrow-scenario » waarbij de Noordrand en de Leuvense regio elk vijftig procent van de opstijgingen en landingen voor hun rekening moeten nemen. Dit zou een serieuze toename van de hinder boven Leuven impliceren.

Bex verwijst hierbij naar de schorsing, woensdag, door de Raad van State van de recente aanpassingen aan het spreidingsplan en die een ernstige beperking impliceert van het gebruik van de dwarsbaan 02/20 zowel om te landen als op te stijgen. Hij roept op tot frontvorming in de Leuvense regio van politici zowel als actiecomités om te vermijden dat Leuven en omgeving nog meer overlast over zich heen krijgen. (B)

rb BELGA

© 2005 Vlaamse Uitgeversmaatschappij n.v.