Brussel eist aanpassing spreidingsplan

(belga/tijd) – De gemeenteraad van de stad Brussel keurde gisteren een resolutie goed waarin ze het spreidingsplan voor het vliegverkeer van en naar de luchthaven van Zaventem verwerpt. Nachtvluchten berokkenen schade aan de gezondheid van de bevolking, dagvluchten boven de meest bevolkte zones van het land betekenen een gevaar voor de gezondheid en veiligheid, aldus de motie. De tekst vraagt de afschaffing van de route ‘Chabert’, die over een deel van het centrum van de stad, het kanaal en Laken loopt. Brussel stelt voor de vluchten te concentreren boven de minst bevolkte zones, de inwoners onder de vliegroutes te onteigenen en het luchtverkeer te beperken. Federaal minister van Mobiliteit, Renaat Landuyt (sp.a), plant binnenkort een wijziging van het spreidingsplan van zijn voorganger, Bert Anciaux.

De Tijd,

© 2005 Uitgeversbedrijf Tijd n.v.