Tavernier vecht Brusselse geluidsnormen aan

BRUSSEL – De Vlaamse minister van Leefmilieu, Jef Tavernier (Groen!), vecht bij de Raad van State de Brusselse geluidsnormen voor vliegtuiglawaai aan. Hij sluit zich aan bij een procedure die door vijf gemeentebesturen en enkele bewoners uit de Noordrand aangespannen was. Vandaag legt Tavernier zijn voornemen voor aan de Vlaamse regering.

Machelen, Vilvoorde, Meise, Grimbergen en Wemmel zijn samen met enkele inwoners naar de Raad van State getrokken om de herinvoering van de geluidsnormen door de Brusselse minister van Milieu, Didier Gosuin, aan te vechten. Zij zeggen dat die normen de spreiding van de vliegtuighinder onmogelijk maken.

Recente toenadering tussen Vlaanderen en Brussel om geharmoniseerde normen op te stellen, zijn spaak gelopen. Vandaar Taverniers beslissing het Noordrand-initiatief te steunen.

(ty)