Niet alleen wordt ik elke dag , week en weekend, om zes uur ‘wakkergedaverd’ , nu gebeurt dit ook in het midden van de nacht

Beste,

Als inwoner van Schaarbeek (aan de grens met St-Joost), word ik de laatste jaren steeds meer gehinderd en gekweld door het lawaai van overvliegende vliegtuigen- vooral sinds een jaar of twee, sinds ze veel lager over de
stad vliegen. Zo ben ik Ă©Ă©n van de vele mensen die met schrik en spanning erop gewacht hebben, wat voor gevolg het fameuze ‘spreidingsplan’zou hebben op mijn directe woonomgeving.

Via het nieuws hoorde ik enkele weken geleden dat een deel van dit spreidingsplan erin bestond dat de vliegtuigen weer sneller zouden opstijgen en hoger over de stad zouden vliegen. Daardoor had ik nog een beetje hoop dat het beter zou worden, maar daarvan heeft zich nog niets gerealiseerd. Integendeel: het lawaai is nog nooit zo erg geweest als nu. Niet alleen wordt ik elke dag , week en weekend, om zes uur ‘wakkergedaverd’ , nu gebeurt dit ook in het midden van de nacht – en dikwijls! Zeker vliegen de vliegtuigen niet hoger, en het overmatig lawaai doet vermoeden dat ze zelfs nog lager vliegen. Ik lees dat het spreidingsplan meer lawaai meebrengt voor de Noordrand en et Oosten – wat is de bedoeling? Iedereen mĂ©Ă©r lawaai?

Ik zou werkelijk graag weten of dit zo gaat blijven – ik ben het beu al jaren op verbetering te wachten die nooit komt.

mvg,

E.P.

1030 Schaarbeek