EU keurt steun DHL-Leipzig goed

(tijd) – De Europese Commissie stemde gisteren zoals verwacht in met een subsidie van 70,8 miljoen euro van de Duitse federale overheid voor de bouw van een logistiek centrum op de luchthaven van Leipzig/Halle door DHL. Het gaat om een toelage aan DHL Airways GmbH in Keulen, een volle dochter van DHL Worldwide Express BV in Nederland, op haar beurt een dochter van DHL Holdings NV op de Nederlandse Antillen. Indien DHL beslist het centrum te bouwen, levert dat volgens een mededeling van de Commissie 1.359 voltijdse banen op. Het totale investeringsbedrag is 253,1 miljoen euro. DHL zei eerder dat het pas na de zomer beslist waar zijn nieuwe Europees sorteercentrum komt, maar dat Zaventem nog steeds optie nummer Ă©Ă©n is ondanks deze EU-goedkeuring.

Rita Cambré

© 2004 Uitgeversbedrijf Tijd NV