Laeken is ook in Brussel

Er is iets die me razend maakt in de Franstalige média. Men spreekt over de inwoners van het noorden van Brussel als Vlamingen die er voorbaat hebben bij het spreidingsplan van Anciaux. Gosuin komt over als de witte ridder die de al de andere (Franstalige)Brusselaars verdedigt.

Mijn gezin woont in Laeken, mijn man is Franstalig, mijn kinderen zinnekes. Toen in november 2002 de route Durant zijn intrede nam en mijn beklag deed bij Gosuin voor het overtreden van het KB 1958 en wij dag en nacht overvlogen werden ( even erg als de noordrand ) heb ik nooit antwoord gekregen op mijn vele schrijven. Dit was ook een reden dat ik lid werd Van Bruxelles air libre Brussel.

Toen begin dit jaar nieuwe routes bijkwamen over de Oostrand en in Woluwé kwamen plots grote tenoren van de politiek hun oppositie roepen op dit plan om Woluwé vliegvrij te houden. Gosuin heeft heel de nacht gewaakt over Woluwé, Kraainem en Wezenbeek-Oppem. Ik denk niet
dat deze 2 laatste gemeentes bij het Brusselse gewest horen.

Hij heeft zich nooit in het Noorden van Brussel begeven
In Woluwé gaat hij een extra geluidsmeter plaatsen, ik weet niet eens of er een in Laken staat.Of men akkoord gaat of niet met het spreidingsplan 1 ding moet gezegd worden van Anciaux : hij woont in een overvlogen zone.
Gosuin verdedigt alleen maar het zuiden van Brussel. Ik vind dat Bruxelles air libre Brussel daar eens de nadruk moet op leggen wij Brusselaars (Franstalig of Nederlandstalig) van het noorden Gosuin tellen voor hem niet mee.

Ik ben een grote voorstander om Brussel vliegvrij te houden, maar ik ga niet akkoord wanneer maar een deel van Brussel dit bereikt..

A.W.