Bruxelles n’est pas une piste d’atterrissage !

Notre commentaire : suite aux atterrissages continus, les plaintes dont affluĂ© et pour cause, voyez le tracĂ© radar ci-dessous et l’article de presse ci-dessous qui en parle.

20150812DF

——————————————

http://www.brusselnieuws.be/nl/nieuws/noordwesten-brussel-geteisterd-door-vliegtuiglawaai

Noordwesten Brussel geteisterd door vliegtuiglawaai

De inwoners van de noordwestelijke gemeenten trekken aan de alarmbel. « Het is net een landingsbaan. Er komen om de twee minuten vliegtuigen heel laag over ons hoofd », zegt inwoonster van Ganshoren Sonja Peetermans aan FM Brussel, terwijl de vliegtuigen boven haar tuin duidelijk te horen waren. « Ze maken zich klaar voor de landing, wat heel veel lawaai betekent. Luiken gaan open, het landingsgestel komt naar beneden. Elke dag om de twee minuten een vliegtuig is niet uit te houden. »

De gemeenteraad van Jette kan de herrie niet verhelpen. Vliegroutes zijn een federale materie. Maar uit protest heeft gemeente wel een motie gestemd die aan het Gewest en de federale regering is overgemaakt.  Daarnaast vraagt de gemeente aan Brussels minister van Leefmilieu Céline Fremault (CDH), en de federale minister van Mobiliteit Galant (MR), om de nieuwe mobiele geluidsmeters te gebruiken in Jette.

Door renovatiewerkzaamheden aan enkele start- en landingsbanen op Brussels Airport krijgt het noordwesten van Brussel tijdelijk meer vluchten te verwerken. Brussels Airport laat weten dat de intensieve werkzaamheden eind deze week afgerond zijn.

Tegen september moet de hele renovatie klaar zijn.