Arnaud Feist n’arrive même plus à compter les emplois qui vont être crées…on en rigolerait bien, sauf que l’expansion de l’aéroport est une catastrophe pour notre santé

Arnaud Feist (air connu): l’arrivée de ANA procurera des centaines d’emplois directs et indirects supplémentaires (il n’arrive même plus à les compter).

Tout le monde est content et Charles Michel aussi, mais personne ne sait à qu’elle heure ce vol arrivera, ni quand il repartira, ni qui le prendra au-dessus de sa tête.

La spécialisation de l’aéroport en vols de jour intra européens ne semble pas vraiment faire partie des réformes structurelles envisagées… pour cet aéroport urbain placé au plus mauvais endroit.

brusselnieuws.be
1 juin 2015

Rechtstreekse vlucht Brussel-Tokio

Vanaf de herfst komt er een rechtstreekse verbinding tussen Brussel en Tokio. De Japanse luchtvaartmaatschappij All Nippon Airways (ANA) maakte dit maandag bekend. Brussels Airport vult daarmee een van de grote blinde vlekken op zijn netwerk in. Premier Michel is blij voor de Belgische economie.

Op de website van de luchtvaartmaatschappij zegt ANA-topman Osamu Shinobe dat hij « trots is vanaf deze herfst de enige vlucht tussen Japan en Brussel te kunnen lanceren ». « We hopen een rol te spelen in het versterken van de banden tussen Japan en België en nieuwe banden te kunnen smeden in de toekomst. »

Voor de Japanse maatschappij wordt Brussel de zesde Europese bestemming. De vluchten zullen vertrekken van op Narita Airport in Tokio.

De exacte lanceringsdatum, het vluchtschema en het vliegtuigtype dat de verbinding zal verzekeren, worden later bekendgemaakt.

Het is geleden van het ter ziele gegane Sabena dat er een rechtstreekse verbinding was tussen Brussel en de Japanse hoofdstad.

Volgens Arnaud Feist, de CEO van Brussels Airport, is de komst van de Japanse luchtvaartmaatschappij ANA goed voor honderden nieuwe directe en indirecte jobs op de luchthaven.

Volgens premier Michel is de beslissing een rechtstreeks gevolg van de missie in Japan, waarbij hijzelf en vicepremier Kris Peeters onlangs rond de tafel zaten met toplui van luchtvaartmaatschappij ANA. De premier wijst erop dat Japanse ondernemingen goed zijn voor meer dan 25.000 rechtstreekse jobs in België en dat meer dan 300 Japanse bedrijven rechtstreeks in ons land investeren.