La nouvelle tour de logements UP-SITE d’ATENOR sous les avions

Notre commentaire : La plus haute tour de logement du pays s’Ă©rige actuellement le long du canal.
Si plus de 100 appartements se sont vendus dĂšs le dĂ©but des inscriptions, aujourd’hui les ventes stagnent.
Certains se demandent si les candidats acheteurs n’ont pas fini par se rendre compte qu’ils seront survolĂ©s en permanence par les avions concentrĂ©s sur la route du canal « oĂč personne n’habite ».

Bruxelles manque cruellement de logements et ne peut sacrifier les terrains Ă  bĂątir qui lui restent pour permettre Ă  l’aĂ©roport de se dĂ©velopper en utilisant la ville comme espace aĂ©rien.

Verkoop hoogste woontoren valt stil

brusselnieuws.be
Mercredi 21 novembre 2012

Na een bliksemstart is de verkoop van appartementen in UP-site, de hoogste woontoren van het land, stilgevallen. De voorbije zes maanden hebben ongeveer evenveel kopers moeten afhaken als dat er zich nieuwe hebben aangediend. « Kandidaat-kopers krijgen steeds moeilijker een lening. »
.

De ruwbouw van Up-Site is ongeveer halverwege

Van op het kanaal, van in Laken of van aan het Noordstation: de woontoren van UP-site wordt stilaan zichtbaar vanaf verschillende plekken in de stad. De ruwbouw reikt ondertussen ongeveer twintig verdiepingen hoog. Dat is halverwege de uiteindelijke hoogte (140 meter). De toren moet in juni 2014 helemaal af zijn.

UP-site wordt de hoogste woontoren van het land, en dat spreekt tot de verbeelding. Bij de start van de verkoop was de vraag heel groot. In een recordtijd was ongeveer veertig procent van de toren (of honderd appartementen) verkocht. De laatste maanden is dat cijfer echter nog nauwelijks veranderd. « Er kwamen nog wel kandidaten bij, maar we zagen ook meer dan tien procent van de kopers afhaken omdat ze geen lening kregen bij de bank, » zegt Stéphan Sonneville van projectontwikkelaar Atenor. Hij hoopt dat de verkoop snel weer aantrekt.

« De toren wordt steeds meer zichtbaar en we zijn ook begonnen met het plaatsen van gevelbekleding en ramen op de onderste verdiepingen. Dat geeft een beter idee van hoe hij er gaat uitzien. Bovendien openen we in januari of februari een voorbeeldappartement in de toren. Dat moet potentiële kopers overtuigen. » De gemiddelde verkoopprijs ligt boven de 3.000 euro per vierkante meter.

UP-site is overigens meer dan de toren. Langs het kanaal komen ook nog eens 106 appartementen met terras. Atenor is onlangs begonnen met de verkoop; de oplevering is voor eind 2013 of begin 2014. Binnen het project komen ook kantoren langs de Willebroekkaai. Ondanks de leegstand in de aanpalende Noordwijk heeft twee derde van de kantoren al een koper of huurder gevonden. Onder meer Unizo en het Vlaamse gemeenschapsonderwijs GO! zullen er kantoor houden.

Laurent Vermeersch