Brussels Airport: ‘3.000 nieuwe banen tegen 2020’

Notre commentaire : de l’intox pour justifier des travaux destinĂ©s Ă  augmenter le nombre de mouvements de fret sur un aĂ©roport urbain !

brusselnieuws.be
30 november 2012

Brussels Airport zal de komende vijf jaar meer dan 200 miljoen euro investeren in zijn logistieke infrastructuur en hoopt zo binnen acht jaar 3.000 extra banen te scheppen. De luchthaven wil de komende jaren een sleutelrol gaan spelen als draaischijf voor luchtvracht.

De investering komt van het luchthavenbedrijf zelf en diverse partners, zo maakte CEO Arnaud Feist bekend.
Met het project Brucargo West moeten er drie nieuwe grote vrachtgebouwen komen, het centrale kantoorgebouw in de zone wordt vernieuwd, de 30 jaar oude gebouwen in de zone ‘Brucargo 2010’ worden gerenoveerd tot moderne vrachtloodsen en nabij Brucargo West komen er twee grote afhandelingsgebouwen bij.
Intercontinentale draaischijf
Brussels Airport wil zich in het bijzonder gaan toeleggen op het transport van farmaceutische producten. Voor het eerst zal zich bovendien een farmabedrijf vestigen op Brucargo, maar meer details wilde Brussels Airport daarover nog niet kwijt.
Het is de strategie van de luchthaven om de komende jaren een sleutelrol te kunnen spelen als intercontinentale draaischijf voor luchtvracht.