Actie Noordrand: ‘Puur concentratieplan boven Noordrand’

Notre commentaire : Le Noordrand oublie que la plan Wathelet est le plan Schouppe et préfère toujours qu’on expédie plus d’avions ailleurs plutôt que d’exiger la diminution du nombre de vols.
Le Noordrand se fait donc malheusement in fine l’allié de cet aéroport placé au plus mauvais endroit.

 

brusselnieuws.be
donderdag 19 juli 2012

Actie Noordrand: ‘Puur concentratieplan boven Noordrand’

Ook bewonersvereniging Actie Noordrand is boos omwille van het spreidingsplan dat staatssecretaris Wathelet vanaf september wil activeren. De vereniging noemt het een “zuiver concentratieplan” boven de Vlaamse Noordrand.
Wathelet wil de vluchten naar eigen zeggen concentreren boven assen als het kanaal en snelwegen. Dat plan, dat volgens de staatssecretaris nog van de vorige federale regering dateert, moet volgens hem voor minder overlast zorgen.
Maar na Air Libre Brussel, reageert nu ook Actie Noordrand scherp. De vereniging vreest net een duidelijke toename van het vliegtuiglawaai. Met name de inwoners van Wemmel, Grimbergen, Meise en Koningslo zullen volgens de groep de dupe zijn.
Actie Noordrand noemt het plan het resultaat van lobbywerk uit Brussels-Franstalige hoek. Vooral de welvarende Brusselaars worden nu ontzien, vindt de vereniging.
Actie Noordrand stelt ook dat het nieuwe plan juridisch aanvechtbaar is.