Brussels Airport: 7 procent meer passagiers in 2007

onze commentaar : Het meest zorgwekkende aan deze evolutie is dat de toenemende activiteit de lange-afstandsvluchten (+23%) betreft, meer nog dan de chartervluchten (+6%), en dat vrachtvervoer verder toeneemt met 9%! tot
783.727 ton.
Hoelang zal het nog duren voordat iemand in dit land de moed heeft om de willekeur van het beleid van de luchthaven een halt toe te roepen, en haar roeping herstelt, met name een passagiersluchthaven voornamelijk gericht op Europese passagiers ?

Brussels Airport: 7 procent meer passagiers in 2007
In 2007 hebben meer dan 17,8 miljoen passagiers gebruik gemaakt van de luchthaven Brussels Airport. Dat is een stijging met 7 procent in vergelijking met 2006. Dat heeft Brussels Airport vrijdag bekendgemaakt.

De groeicijfers voor passagiers- en vrachtverkeer op de luchthaven scoorden voor het eerst sinds 2001 boven het Europese gemiddelde.

Dankzij touroperators
Vooral tijdens het tweede semester van 2007 liet Brussels Airport andere Europese luchthavens achter zich, met groeicijfers boven de tien procent. De korte afstandslijnvluchten vertegenwoordigden 11,5 miljoen passagiers (+3 procent).

Het vakantieverkeer groeide met 6 procent, tot 4,2 miljoen reizigers, voornamelijk dankzij JetairFly, Thomas Cook en andere buitenlandse chartermaatschappijen.

Bijna kwart meer lange afstand
Het lange afstandsverkeer vertegenwoordigde 1,5 miljoen reizigers, of een groei met 23 procent.

« Het passagiersnetwerk werd in 2007 versterkt met 36 nieuwe routes, zowel uitgevoerd door bestaande als door nieuwe luchtvaartmaatschappijen », luidt het in een persbericht. Brussels Airport verwelkomde zeven nieuwe airlines en voegde acht nieuwe bestemmingen toe aan het aanbod.

Verdubbeling lowcostvliegers
Volgens de luchthaven groeide het aantal passagiers bij low cost-maatschappijen met 100 procent, naar 600.000 reizigers. De low cost-maatschappijen en het lageprijzenaanbod van klassieke maatschappijen bieden 88 bestemmingen aan, die rechtstreeks bereikbaar zijn vanaf Brussels Airport voor een all-in prijs van minder dan 100 euro.

Het Laatste Nieuws – [online 18/01/2008->http://www.hln.be/hln/nl/921/Kanaal-Nieuws/article/detail/138464/2008/01/18/Brussels-Airport-7-procent-meer-passagiers-in-2007.dhtml]