vliegtuigen boven Schaarbeek

Tot mijn ongenoegen word ik sinds een aantal weken « bestookt » met honderden laag-overvliegende zojuist opgestegen lawaaierige vliegtuigen boven mijn penthousje in de Diamantlaan in Schaarbeek, vooral op zaterdag is het erg.

Ruim twee jaar geleden heb ik dit appartementje met leuk terras gekocht en was er zeer tevreden mee, van laag-overvliegende vliegtuigen had ik nooit geen last.

Nu ineens zonder enige vorm van waarschuwing stijgt er zowat elke vijf minuten een vliegtuig op in de achtertuin lijkt het wel! WAAR KOMT DIT INEENS VANDAAN EN WAAROM WORDT DE BEVOLKING VAN BRUSSEL NIET INGELICHT LAAT STAAN IETS GEVRAAGD?! Is dit dan geen democratisch land? Ik woon redelijk in het centrum, als ik er zo’n last van heb, dan moet toch zowat de hele bevolking van Brussel er last van hebben me dunkt …

Ik kan nu praktisch niet meer met het raam openslapen en op het terras zitten is nu niet meer aangenaam terwijl dat de jaren daarvoor een genoegen was zo op de zuidkant … Ik werk de hele week fulltime, mag ik ook een keer relaxen? Heb ik daar dan geen recht op? Moet ik met alle ramen en deuren hermetisch afgesloten leven (en dan nog is het een hoop kabaal)? Waarom??? En dan hebben we het nog niet over de veiligheid gehad …

C.S.

Diamantlaan

Schaarbeek

Brussel