spreidingsplan in Sint-Pieters-Leeuw

Sinds het invoegetreden van het spreidingsplan worden we quasi dagelijks, maar met een piek op zaterdag en zondag, overvlogen door tientallen en tientallen vliegtuigen op alle niveaus van geluidshinder en alle hoogtes.

Komen daarbij de nachtvluchten. Een voorbeeld uit velen : nacht van zondag op maandag : geregistreerde vluchten om 2 u40 ; 3 u10 ; 04 u05 ; 04 u50 ; 04 u55… en opstaan om 06u00 om te gaan werken !

Vandaag 12 mei : tientallen landende vliegtuigen, cirkelend boven ons hoofd op circa 500 meter om te landen op baan 2…
Ik woon noch in de Noordrand noch in de Oostrand maar in de Zuidwestrand tussen Halle en Anderlecht op 15 km van de luchthaven !

Als ik dhr. Landuyt, minister van Mobiliteit, voor de camera’s en in communiquĂ©s op een venijnige manier hoor insinueren dat de klachtenbrieven naar de ombudsman georganiseerd spel zijn -want georchestreerd- en dus niet representatief, dat de klachten quasi uitsluitend vanuit Franstalige hoek komen (welstellende villabewoners, hoor je soms zeggen), dat sommige ombudsmannen niet onpartijdig zijn, dan verdwijnt het weinige vertrouwen dat ik nog in hem had om het wellicht moeilijke dossier volledig onpartijdig te behandelen en oog en oor te hebben voor de ondragelijke hinder waarvan vele inwoners van het Brussels gewest en de brede periferie het slachtoffer zijn.
Hoeft het gezegd dat mijn hoffelijke mails naar het kabinet van dhr Landuyt nooit worden beantwoord?

Een geërgerd burger

M.S.
1600 Sint-Pieters-Leeuw.