Noordrand hekelt aangepast spreidingsplan

(belga) – Daedalus, de actiegroep uit de noordrand tegen het vliegtuiglawaai boven Zaventem, haalt in een mededeling zwaar uit naar de aanpassing van het spreidingsplan voor de vluchten op de nationale luchthaven.

Volgens Daedalus verkoopt federaal Verkeersminister Renaat Landuyt ‘zijn politieke ziel’ openlijk aan de ‘important people’ die voornamelijk in het Brussels Gewest en de oostrand- faciliteitengemeenten wonen.

‘Als hij de moed had als federaal minister luidop te zeggen dat door een maximale spreiding op de grond en in de lucht niemand nog benadeeld zou worden ten opzichte van anderen, had hij de federale regering de eindeloze reeks processen kunnen besparen waarin thans een kat haar jongen niet meer vindt’, zegt Daedalus.

De actiegroep wijst erop dat de rechter van het hof van beroep in feite enkel vroeg het gebruik van baan 02/20 beter te beargumenteren en het hoegenaamd niet nodig was deze baan volledig buiten gebruik te stellen.

Daedalus heeft nu al haar hoop gesteld op het gerecht. Meer dan 3.000 personen uit de noordrand en de gemeentebesturen van Machelen, Vilvoorde, Grimbergen, Meise en Wemmel hebben recent de Belgische staat in kort geding gedagvaard wegens de grote overlast door vliegtuiglawaai.

Copyright © Tijdnet