F-zijde

Anciaux door RTL zonder enig bewijs beschuldigd van discriminatie Franstaligen: « Laster en eerroof en bevolking tegen elkaar opzetten zijn gebruiken van extreem-rechts ».

Weblog Bert Anciaux 28 april 2005

Gisteren werd er op RTL als opener van het avondnieuws gesteld dat een ontdekt dossier aantoont dat ik als minister van Mobiliteit enkel maar gepoogd heb de franstaligen te discrimineren. De heer Gosuin van het FDF kwam getuigen dat de gevonden documenten (van oktober 2003)
bewezen dat er onderzoek was gedaan om te weten waar de meeste franstaligen wonen om vervolgens door ons kabinet alle vliegtuigen langs diezelfde franstaligen te sturen.

Ook mevrouw Durant van Ecolo kwam getuigen dat het nu wel vaststond wat ze al jaren zei, nl. dat ik een ware communautaire racist ben die elke morgen enkele franstaligen tussen mijn boterham leg. Vanochtend
kreeg ik van een RTBF-journalist inzage in het bezwarend dossier. Het betrof een mail van zeven regels van een derde persoon aan een andere persoon, waar ik zelf dus noch verzender noch bestemmeling was, waarin gesteld werd dat de F-zijde een andere inschatting maakt van de voorgestelde plannen rond de spreiding. Die F-zijde werd promt door de
franstaligen uitgelegd als zijnde de Oostrand, waardoor er dus overduidelijk een discriminatie werd aangetoond.

Hallo?! Het dossier betreft dus niets. Uit een mail van een derde persoon leest men dan nog iets wat er helemaal niet in staat, maar het was voldoende om een ware complottheorie de wereld in te sturen. Voor mij zijn alle inwoners evenwaardig. Binnen en buiten Brussel. En ook binnen de 19 gemeenten zijn alle inwoners evenwaardig. Maar in tegenstelling tot de Durants en Gosuins vind ik persoonlijk niet dat inwoners van bijvoorbeeld Sint-Pieters-Woluwe meer waard zijn omdat ze in een rijke gemeente wonen. Die bewoners (franstaligen en nederlandstaligen) zijn evenveel waard als de inwoners van Haren, Neder-Over-Heembeek, Molenbeek, Schaarbeek en Evere. Die gemeenten blijken niet echt zwaar verdedigd te worden door deze franstalige brusselse politici.

Het incident op RTL toont aan dat men dus de wildste geruchten tot waarheid mag bombarderen, zolang ze maar tegen de Vlamingen gericht zijn. Alles mag, alles kan. Laster en eerroof alsof het niets is. Deze poltici spelen met vuur. En ze zetten de bevolking tegen elkaar op.
Dat zijn gebruiken van extreem-rechts. Niet meer en ook niet minder.

Bert

Gepost door Bert Anciaux om 18:25 uur