Geen (ver)spreiding vluchtrouteprobleem

In een lezersbrief van meneer De Wuffel beweert deze dat het Brusselse luchtruim vluchtvrij is sinds Durant en dat dit nog altijd het geval is. Wel vreemd want sinds ik circa 8 maanden geleden in Brussel ben gaan wonen werd ik al van dag/nacht Ă©Ă©n verwelkomd door dingen met vleugels.
Het zouden vogels kunnen zijn maar deze tsjilpen helaas niet. Het zijn van die enorme metalen dingen met raampjes die nogal veel lawaai maken. Als Brussel al ongeveer een jaar vliegtuigvrij is zoals meneer De Wuffel beweert vraag ik me toch af wat deze dingen zijn. Intelligent leven van een andere planeet die Metropool Brussel komt verkennen?
In elk geval werd ik zaterdagmorgen omstreeks 7u gewekt door een vloot van deze dingen. Deze kwamen echter uit Vlaanderen, Zaventem om specifiek te zijn.

De één na de ander overdonderde mijn appartement én mijn slaap. Het merkwaardige was dat deze ongeveer recht boven mijn appartement vlogen/opstegen. Merkwaardig omdat ik binnen de Brusselse vijfhoek woon, de Washuisbuurt aan de Anderlechtse poort om specifiek te zijn. Daar ik in één van de meest residentiële plaatsen van Europa woon kan ik hier allerminst begrip voor opbrengen. Alle logica is dan ook ver te zoeken wanneer je de hoofdstad van België en Europa, met 1 miljoen inwoners als opstijgroute gebruikt voor vliegtuigen waarvan de impact al duidelijk bleek uit de aanslagen van 11 september en de vliegtuigcrash in 1992 in de Bijlmer in Nederland. Hoe dunner de strook (met een minimum aantal aan inwoners) waarover gevlogen wordt, hoe beter. Hierdoor wordt het aantal mensen dat last heeft van de vliegtuigen tot een absoluut minimum beperkt alsook het in gevaar brengen van mensenlevens.

S.A.

Brussel